2020-02-26 15:00:00

Obilježen Dan ružičastih majica [2020.]

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega na konstruktivan je i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative protiv vršnjačkoga nasilja.

Ove se godine taj Dan obilježava u srijedu 26. veljače. Učenici naše škole, kao i njihovi učitelji i stručni suradnici, nosili su također ružičasto kako bi pokazali da su protiv nasilja među vršnjacima, ali i među ljudima općenito. Nasilju nema mjesta nigdje, a kamoli u školi. Učenici su ovih dana izrađivali i prigodne plakate u ružičastoj boji i s prigodnim porukama. Mogu se pogledati na školskim panoima. 
Nosimo ružičasto jer smo protiv nasilja!

Vedrana Gudek, profesorica hrvatskog jezika


Osnovna škola Rude