2019-12-07 15:00:00

Eko planinari Rude: Od Poljanica do Prekrižja i natrag 2019.

Zadnji izlet ove godine mali planinari Samobora i Mali eko planinari Ruda proveli su ponovno zajedno.

Poljanice - Marićkin mlin - Beli breg - Oštrc - Prekrižje - Poljanice

Zadnji izlet ove godine mali planinari Samobora i Mali eko planinari Ruda proveli su ponovno zajedno.

Krenuli smo u 9 sati s Poljanicama prema Marićkinom mlinu. Put je bio blatnjav, sklizak, no kako veli Hrvoje, treba i to probati. Nakon spuštanja niz jedan blatan brijeg stigli smo do puteljka prema Marićkinom mlinu. Dalje nas je isto pratilo blato, voda koja je tekla sa svih strana, no i predivno i toplo sunce. Bili smo sretni što smo otišli iz maglovitog Samobora i našli se na sunčanom predjelu .Sunce nas je obasjavalo cijeli dan.

Uz veselo brbljanje, hodanje, trčanje, skakanje, ubrzo smo došli do Maričkinog mlina i krenuli prema Belom bregu. Na putu su nas sustizali brojni trekeri, od mladih do starijih, koji su trčali svoju ligu. Ubrzo smo stigli i do Belog brega, malo se odmorili dok smo čekali naše male planinare i potom krenuli prema Preseki i Oštrcu, koji je bio naš današnji cilj. Uživali smo u toplom suncu, predivnim pogledima, zajedničkom druženju na svježem zraku....Bilo nam je odlično.galerija > klik <

Na Oštrcu smo se popeli na vrh. Ubrzo su klinci otkrili da je i na vrh Oštrca stigao sveti Nikola i uzeli su svoje poklončiće. Sretni i veseli spustili smo se do doma, da nešto pojedemo, popijemo, ugrijemo se i spremimo za povratak koji je ubrzo stigao. Vraćali smo se prema Rancerju i Prekrižju pa na Poljanice gdje su nam bili automobili. Dječji glasovi odjekivali su šumom, veselje i smijeh na sve strane. Bilo je i malo žuljeva od novih gojzerica, no i to se mora probati. Sve u svemu, proveli smo još jedan dan sa klincima na svježem zraku i u našem predivnom samoborskom gorju!

učiteljica: Božica Grgečić

 

Pročitajte i:
Eko planinari Rude: Mali planinari Samobora u Sloveniji 2019.
Eko planinari Rude: Sudnikov pohod, 2. izlet 2019. godine
Eko planinari Rude: 1. izlet 2019. godine


Osnovna škola Rude