2019-11-23 15:00:00

Eko planinari Rude: Mali planinari Samobora u Sloveniji 2019.

Mali planinara Samobora bili su na svom prvom izletu u drugoj državi, susjednoj nam Sloveniji. I mi smo im se pridružili, nas 15 sa roditeljima.
Tončkov dom na Lisci (948m)

Mali planinara Samobora su bili na prvom izletu u Sloveniji. I mi smo im se pridružili, nas 15 sa roditeljima.

Putovali smo automobilima (50 km) starom cestom uz Savu do mjesta Sevnica koje se nalazi u podnožju našeg planinarskog cilja. Lisca (948m) je travnat vrh s kojeg se pružaju lijepi pogledi na okolna područja – zasavska sela, tok rijeke Save, sjeverni dio Hrvatske, Alpe... Zbog odličnog položaja i livada pod vrhom poletište je paraglajdera.
Vrijeme nas je poslužilo. Nije bilo prehladno, makar je gore puhao hladniji povjetarac. Krenuli smo iz magle i hrabro grabili malim i velikim koracima prema vrhu Lisca.


galerija > klik <

Nakon nešto više od pola puta, pojavilo se sunce i odmah smo se bolje osjećali. Do vrha i za vrijeme boravka gore uživali smo u suncu, dok se ispod nas prostiralo magleno polje...Oblaci su jurili na sve strane, magla se spuštala i dizala, a mi smo uživali u toj igri sunca, magle i oblaka, svako na svoj način. Malo smo se ugrijali u domu, klinci su se poigrali, pojeli sendviče i što su već imali.... Ubrzo je došlo vrijeme za povratak.

Prije samog polaska uslijedilo je slikanje. Nekoliko zajedničkih sličica i povratak natrag do naših automobila. Spuštali smo se drugim putem, kroz lišće koje je prekrilo kamenje i korijenje drveća. Sretni i zadovoljni sjeli smo u aute i s osmijehom na licu se vratili kući! Bio je to još jedan u nizu naših lijepih izleta i zajedničkog druženja na svježem zraku i u prirodi!

učiteljica: Božica Grgečić

 

Pročitajte i:
Eko planinari Rude: Od Poljanica do Prekrižja i natrag 2019.
Eko planinari Rude: Sudnikov pohod, 2. izlet 2019. godine
Eko planinari Rude: 1. izlet 2019. godine


Osnovna škola Rude