2019-12-17 14:56:41

Kako zaštiti djecu na internetu?

Djeca, kao najranjiviji korisnici interneta mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih, odnosno roditelja, neovisno o tome što djeca o temi sigurnosti i ponašanja na Internetu znaju više od samih roditelja.

Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija, pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom.

Program se provodi već nekoliko godina s ciljem upoznavanja učenika s pravilima ponašanja u virtualnome svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. On pruža dodatnu pomoć u sustavnom obrazovanju osnovnoškolske djece, uz davanje potrebnih informacija njihovim roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadozra odraslih.

Više informacija o programu, dostupnim materijalima i aktivnostima potražite na 
> klik <


Zaštita djece na internetu je goruća tema te HAKOM ovim poučnim videom nastoji pomoći u usmjeravanju i odgovornom ponašanju djece na internetu.

 

Brošura koja donosi praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na Internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinima ponašanja i uporabe društvenih mreža:

HAKOM_BROSURA_2018 by Goran Orlić on Scribd


Osnovna škola Rude